Bug 151 - An error was detected durning the session
Summary: An error was detected durning the session
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: ZeXtras
Classification: Unclassified
Component: ZxChat (show other bugs)
Version: 2.0.2
Hardware: Virtual Infrastructure - VMWare Ubuntu 12 - 64 bit
: Normal major
Assignee: ZeXtras Bugzilla Admin
QA Contact:
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-06-08 05:28 CEST by Dmitriy Altuhov
Modified: 2015-09-24 12:53 CEST (History)
1 user (show)

See Also:
Browser: ---
Zimlet Chat version: 1.29
Zimbra Version: 8.6.0


Attachments
screenshot (47.06 KB, image/jpeg)
2015-06-08 05:28 CEST, Dmitriy Altuhov
Details
error and debug window (92.64 KB, image/jpeg)
2015-06-09 04:57 CEST, Dmitriy Altuhov
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Dmitriy Altuhov 2015-06-08 05:28:16 CEST
Created attachment 38 [details]
screenshot

Ubuntu 14.04.2 LTS
ZeXtras Suite with trial license.
Enabled and started only ZxChat module.
Web interface language: Russian (if it matters)
No external LDAP.
Only one local domain example.local with alias example.biz

Problem:
Error message "An error was detected during the session.
Do you wish to submit all of this sessions error reports to ZeXtras for product improvement? YES/ NO" appers when deleting recipient address (from "mail to" textbox)

To reproduce:
1) Create new letter
2) In "Mail to" (recipient address) start entering any e-mail from Global Catalog, than select full contact from dropdown menu.
3) enter any text in subject and body
4) delete (by pressing X icon near recipient name/email in "mail to" textbox)
5) Error message "An error was detected during the session." should appear
Comment 1 Cine 2015-06-08 08:48:27 CEST
Hello Dimitriy,
thank you for your report!

In order to give us a better understanding of the issue, could you please try the following:

- Access the WebClient in Dev Mode by adding "?dev=1" at the end of the URL, e.g. https://mail.yourdomain.com/?dev=1, check your Browser's Developer Tools/Javascript Console and send any error to community@zextras.com.
- Disable the ZeXtras Chat Zimlet (and the ZeXtras Client Zimlet if you deployed it) and try again as above.
- Try the steps above with a different browser/client - and let me know which browsers you tried.

Have a nice day,
Cine
Comment 2 Dmitriy Altuhov 2015-06-08 09:46:19 CEST
Hello. Some more information about bug http://bugzilla.zextras.com/show_bug.cgi?id=151#c1

1) I disabled all ZeXtras modules (include ZxChat) on page Home-ZeXtras Suite-Core
Modules
ZxAdmin: 	Running
ZxBackup:Stopped
ZxChat: 	Stopped
ZxMobile: 	Stopped
ZxPowerstore: 	Stopped

2) Zimlet com_zextras_chat enabled
Name:	com_zextras_chat	Enabled: 	Yes

3) Restart browser (tried with FireFox and Chrome)

4) Open https://mail.mydomain.local/?dev=1

5) Login to Zimbra

6) Error "An error was detected during the session.
Do you wish to submit all of this sessions error reports to ZeXtras for product improvement?" appears immediately after login to Zimbra (no need to creat new e-mail)

7) In the debug window I found this:

Body: {
  Fault: {
    Code: {
      Value: "soap:Sender"
     },
    Detail: {
      Error: {
        Code: "service.UNKNOWN_DOCUMENT",
        Trace: "qtp509886383-2277:https://IP:8443/service/soap/ZxChatRequest:1433755887864:883da0da329fcef7",
        _jsns: "urn:zimbra"
       }
     },
    Reason: {
      Text: "unknown document: ZxChatRequest"
     }
   }
 },
Header: {
  context: {
    _jsns: "urn:zimbra",
    change: {
      token: 800
     },
    session: {
      _content: "128",
      id: "128"
     }
   }
 },
_jsns: "urn:zimbraSoap"
Comment 3 Cine 2015-06-08 14:01:04 CEST
Hello Dimitriy,

the error you report is expected, as the ZeXtras Chat module is disabled and thus the ZeXtras Chat Zimlet can't contact the server causing a "Document Unkown" error: could you please repeat the test after enabling the ZeXtras Chat module?
Comment 4 Dmitriy Altuhov 2015-06-09 04:57:03 CEST
"as the ZeXtras Chat module is disabled and thus the ZeXtras Chat Zimlet can't contact the server causing a "Document Unkown"" - Yes, I understand.

But the main problem/bug is error "An error was detected during the session." when ZxChat is enabled and com_zextras_chat enabled.

And i don't see any errors in debug windows when appears "An error was detected during the session." when deleting recipient address (from "mail to" textbox).

No messages (no AJAX requests) in debug window when deleting recipient.
Comment 5 Dmitriy Altuhov 2015-06-09 04:57:42 CEST
Created attachment 39 [details]
error and debug window
Comment 6 Cine 2015-06-11 08:50:22 CEST
Hello Dimitry!

Unfortunately, the relevant information that can help our devs to investigate your issue are not in the Debug Window - but in the Javascript Console.

To access the Javascript Console on Firefox enter Firebug (F12 key or Options -> Developer -> Firebug) and select the "Console" tab making sure that the "Show Javascript Erors" options in the dropdown menu is enabled.

Alternatively, could you please provide me with a test account on your server in order to run some tests and try reproducing the issue?

Have a nice day,
Cine
the ZeXtras Team
Comment 7 Cine 2015-09-24 12:53:43 CEST
No logs or feedback received.