Bug 25 - Mail in HTML is not correctly sending to mobile.
Summary: Mail in HTML is not correctly sending to mobile.
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: ZeXtras
Classification: Unclassified
Component: ZxMobile (show other bugs)
Version: 1.2.1
Hardware: -- Ubuntu10 - 64bit
: Normal normal
Assignee: ZeXtras Bugzilla Admin
QA Contact:
URL:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-01-13 12:02 CET by zibi
Modified: 2012-01-19 18:45 CET (History)
1 user (show)

See Also:
Browser: ---
Zimlet Chat version: ---
Zimbra Version: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description zibi 2012-01-13 12:02:43 CET
Hi,

When I got message only in html format ZxMobile just send me this html which is not able to render on phone, I see just code of this html.

Here is part of headers and begin of mail:

MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<html>
<head>
<title>filmweb</title>
<meta  http-equiv=3D"Content-Type" content=3D"text/html; charset=3Diso-8859=
-2" />
</head>

<body alink=3D"#E11010" vlink=3D"#E11010" link=3D"#E11010" marginheight=3D"=
0" marginwidth=3D"0" topmargin=3D"0" leftmargin=3D"0">


=09<table width=3D"100%" cellpadding=3D"10" cellspacing=3D"0" border=3D"0" =
bgcolor=3D"black">
=09=09<tr>
=09=09=09<td align=3D"center">


=09=09=09<!--- HEADER SECTION - START -->
=09=09=09=09<table width=3D"750" cellpadding=3D"10" cellspacing=3D"0" borde=
r=3D"0">
Comment 1 Cine 2012-01-13 16:04:28 CET
Hello Zibi,

I am trying to reproduce the bug, can you please specify your mobile device's Manufacturer, Model and OS?

Regards,
Cine
Comment 2 zibi 2012-01-15 13:41:46 CET
HTC Wildfire S, Android 2.3.5
HTC Desire, Android 2.2

-- 
BR, Zibi
Comment 3 Cine 2012-01-17 09:47:42 CET
Hello Zibi

I couldn't manage to replicate the problem (I'm on an HTC Desire).. 
Can you please forward me the full email (as of Left Click -> Show Original on the webclient)?
Please send it to community@zextras.com, I'll try to reproduce the problem and have a look at it with the devs.


Have a nice day,
Cine
Comment 4 Cine 2012-01-18 12:08:03 CET
Marking as confirmed, by far these are my test results on the provided sample emails:

Android 2.3 ZxMobile - HTML source is shown
Android 2.3 IMAP - Only From: and To: shown, no email data
iOS 5 ZxMobile - Emails correctly displayed
iOS 5 IMAP - Emails correctly displayed
Windows Phone 7 ZxMobile - HTML source is shown
Windows Phone 7 IMAP - Emails correctly displayed

This bug is now assigned to the Dev team.

Regards,
Cine
Comment 5 Cine 2012-01-19 18:45:54 CET
Marking as Resolved/Fixed, the fix for this bug has been pushed to production tree and will be released in ZeXtras Suite 1.2.3

Thanks for the report,
Cine